Babar Azam and Fakhar Zaman Mengarahkan Pakistan Ke Kemenangan Setelah Hindia Barat Berjuang Ke 130

Pakistan 131 untuk 3 (Babar 50, Zaman 46 *, Walsh 2-41) mengalahkan Hindia Barat 130 untuk 7 (Hetmyer 28, Hasan Ali 2-21, Rauf 2-32, Afridi 2-41) dengan tujuh wiket

Pakistan menyingkirkan juara bertahan, Hindia Barat dalam permainan pemanasan pertama mereka, menewaskan pasukan Kieron Pollard dengan tujuh gol dengan 27 bola lagi. Dalam persembahan boling menyeluruh yang menyeluruh, Shaheen Shah Afridi, Imad Wasim, Haris Rauf dan Hasan Ali mendapati diri mereka berada di antara gawang sambil terus menjaringkan gol, sebelum separuh abad yang megah dari Babar Azam, dan bola 24 tak terkalahkan 46 dari Fakhar Zaman meletakkan Hindia Barat dari kesengsaraan mereka.

Hindia Barat telah menang dan memilih untuk memukul pertama, tetapi mereka diikat oleh serangan boling Pakistan yang berdisiplin. Andre Fletcher jatuh dengan murah sementara Lendl Simmons dan Chris Gayle mendapati diri mereka buntu, pasangan itu menjaringkan 38 larian di antara mereka dalam 53 penyampaian ketika West Indies jatuh jauh di belakang laju. Penguasaan Pakistan pada babak tersebut terus berlanjutan hingga penghujung babak terakhir di Hindia Barat, ketika lima pukulan berturut-turut oleh Pollard dengan perbelanjaan Rauf mendorong mereka ke 130.

Pengejaran seperti itulah yang unggul Babar dan Mohammad Rizwan, dan mereka membuat Pakistan awal yang pasti sebelum Ravi Rampaul membersihkan penjaga gawang Pakistan. Ini mengantarkan Fakhar, meskipun yang melepaskan tangannya dengan bebas, meninggalkan serangan ke Hayden Walsh khususnya ketika Pakistan mulai meluru menuju kemenangan. Babar, di ujung yang lain, bermain ketukan berkesan yang dikawal secara khas, menjaringkan 50 dalam 41 bola untuk memecahkan bahagian belakang pengejaran.

Hindia Barat mendapat kegembiraan ketika Walsh menolaknya dan Mohammad Hafeez dari pengiriman berturut-turut, tetapi pada masa itu intensiti pertandingan telah hilang tetapi hilang. Shoaib Malik melakukan latihan memukul sementara Zaman mengalahkan Walsh untuk satu lagi enam, membuat Pakistan menuju permulaan yang sempurna sambil meninggalkan juara bertahan dengan banyak pemikiran untuk dilakukan.

About Bahria Sports

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *