Apple Dijangka Akan Melancarkan MacBook Baru

Apple (AAPL) akan memulakan acara produk kedua yang besar pada musim luruh.

Pada acara maya pada hari Isnin jam 13:00 ET, syarikat itu dijangka akan mempamerkan dua komputer riba MacBook Pro kelas atas yang dikuasakan oleh cip silikon generasi berikutnya, M1X. Garis ini dikhabarkan terdapat dalam dua saiz dan mempunyai bezel yang lebih nipis, paparan yang lebih baik, bateri tahan lama dan lebih banyak pilihan memori. Apple juga boleh menghilangkan bar sentuh – ciri perpecahan yang menggantikan barisan kekunci fungsi di bahagian atas papan kekunci dengan ramalan teks dan jalan pintas.
Syarikat juga boleh memperkenalkan kemas kini AirPods peringkat permulaannya yang lebih sesuai dengan ciri-ciri baris AirPods Pro.
Apple bukan satu-satunya syarikat Big Tech yang melancarkan alat baru minggu ini. Google akan melancarkan telefon pintar Pixel 6 pada hari Selasa dan Samsung menganjurkan acara akhbar misteri pada hari berikutnya yang bahkan kilang khabar angin tidak melihatnya.
Tetapi produk ini dilancarkan di tengah-tengah kebimbangan berterusan mengenai kekurangan komponen global dan masalah logistik. Apple, khususnya, menghadapi kekangan bekalan pada awal tahun ini yang mempengaruhi iPad dan Mac. Kini dilaporkan mempertimbangkan untuk mengurangkan matlamat pengeluaran iPhone untuk tahun ini kerana kekurangan cip. (Apple enggan mengulas mengenai laporan tersebut.)
Selain MacBook dan AirPod baru, Apple dapat melancarkan komputer desktop Mac mini Pro dengan cip M1X. Ia juga akan terungkap kapan pengguna akan dapat memuat turun perisian generasi seterusnya, macOS Monterrey, yang merangkumi kemas kini ke FaceTime, sokongan untuk AirPlay, mod kuasa rendah dan ciri pengelompokan tab di Safari.

About Bahria Sports

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *