Adakah Perlawanan India Vs Pakistan Akan Dibatalkan

Menteri Kesatuan Giriraj Singh baru-baru ini mengatakan bahawa perlawanan antara India dan Pakistan pada Piala Dunia T20 2021 yang akan datang tidak boleh dimainkan dalam keadaan semasa. Juga, Menteri Pembangunan Luar Bandar Kabinet dan Jabatan Panchayati Raj menambah bahawa isu itu harus dibincangkan lagi.

Permintaan pembatalan perlawanan India vs Pakistan di Piala Dunia ICC T20 akan meningkat di tengah-tengah insiden pengganas di Jammu dan Kashmir baru-baru ini, di mana beberapa orang awam kehilangan nyawa.

Menteri Kesatuan Giriraj Singh baru-baru ini mengatakan bahawa perlawanan antara India dan Pakistan pada Piala Dunia T20 2021 yang akan datang tidak boleh dimainkan dalam keadaan sekarang. Juga, Menteri Pembangunan Luar Bandar Kabinet dan Jabatan Panchayati Raj menambah bahawa isu itu harus dibincangkan lebih lanjut.

Bercakap kepada media setelah mengucapkan takziah atas kematian ibu Menteri Kesatuan Gajendra Singh Shekhawat di Rajasthan, Giriraj Singh mengatakan, “Pertandingan antara India dan Pakistan dalam beberapa hari ke depan perlu dipertimbangkan semula setelah serangan terhadap penganut Hindu di Jammu dan Kashmir. Hubungan tidak baik sekarang. ”

Naib presiden BCCI Rajeev Shukla telah bereaksi terhadap tuntutan membatalkan pertembungan India vs Pakistan di Piala Dunia I20 T20, dengan mengatakan bahawa dia mengecam serangan terhadap orang awam bukan Kashmir di lembah tetapi dewan tidak dapat menarik diri dari ‘komitmen antarabangsa’ .

Terdapat tuntutan untuk membatalkan perlawanan India vs Pakistan yang akan datang di Piala Dunia T20 Lelaki ICC 2021 dengan orang-orang seperti Menteri Kesatuan Giriraj Singh meminta ‘pertimbangan semula’ kerana hubungan tegang antara kedua-dua negara. India akan menentang pesaing Pakistan, dalam perlawanan pertama mereka di pentas Super 12 pada 24 Oktober di Dubai.

Shukla mengatakan bahawa dalam kejohanan yang dianjurkan oleh Majlis Kriket Antarabangsa (ICC), negara-negara tidak dapat mundur dari komitmen yang pernah dibuat. Shukla lebih jauh menunjukkan perlunya pertanggungjawaban organisasi pengganas dan mengatakan bahawa tindakan tegas perlu diambil terhadap pakaian seperti itu.

“Kami sangat mengutuk pembunuhan itu (J&K). Tindakan tegas harus diambil terhadap organisasi pengganas. Sejauh perlawanan (T20 WC IND vs PAK), di bawah komitmen antarabangsa ICC, anda tidak boleh menolak untuk bermain melawan sesiapa pun. Anda ‘ ve bermain dalam kejohanan ICC :, “kata Rajeev Shukla

About Bahria Sports

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *